onsdag 21. mars 2012

Viking garn

Hvor ble det av "sommeren". Avtale med modeller, plaggene er nettopp ferdig, skal i trykken så fort som mulig. Alt klart, og så regner det!  Det er ikke første gang det kommer uønsket regn her i Stavanger... Denne gangen valgte vi å fotografere modellbildene hjemme hos meg. Stor stue/allrom med store vinduer ut mot havet gir rom og lys. Tøff tapet med hjemmelaget collage fra en tidligere USA tur, gir fin bakgrunn til de litt tøffere plaggene. Lyst, lett og sommerslig. Her viser jeg noen eksempler på hvordan det så ut fra kamera, og hvordan resultatet ble. Studio Hjelm. Arild Hjelm.













tirsdag 13. mars 2012

Bryllup

Noen velger å gjøre det mer personlig! Brudeparet giftet seg i skikkelig 70-talls kostymer. Bryllupsbildene taler for seg. Det er jo bare herlig!









onsdag 7. mars 2012

Konfirmasjon, innbydelse

Hva gjør en fotograf når datteren skal konfirmeres?

Vi pakker utstyret og tar turen til det mye omtalte "tytte-treet" ved Mosvannet i Stavanger. Vinden blåste og temperaturen var vinter-kald. Ideen var et litt surralistisk bilde ved alle tyttene(smokkene), gjerne med en bamse eller en dukke i hånden. Være alvorlig. Litt skuespill. I hverdagslige klær. Illustrere at tiden går, og Tiril er på vei fra barn til voksen.
Tiril liker jo best studiobilder. Da er det bare å ta på seg finstasen, med høye sko og sminke.

Og slik ble resultatet:
Kortet skal brettes på midten. Utebildet er på utsiden, og her blir bildet av Tiril og dukken på fremsiden.




Hilsen Studio Hjelm, Pappa Arild

mandag 5. mars 2012

Foto på lerret. Canvas.

Det er flott på veggen! Se så mange flotte lerret vi laget her sist. Spesielt fint med tykk list. Og helst med bildet rundt kanten. Ikke alltid det er mulig, men det blir fint likevel.


Utstein Kloster

For et herlig, forelsket par. Det var jo nesten som bruden glemte å fryse!
Så kjekt å få fine bilder på denne tiden av året ute. Det var ikke lenge vi var ute. Den kalde vinden var skyld i det. Vi fikk tatt endel fine bilder inne i kirken og i nærliggende rom.  Vi hadde med portabelt lys og gode ideer.
Sammen med brudeparet fikk vi en fantastisk bildeserie som viser at paret er glad i hverandre. Se på disse flotte bildene:








Utstein kloster.

Isende kald vind inn fra sør. Det ble kaldt for bruden. Heldigvis, fikk vi fotografert mesteparten innendørs. Vi har alltid med oss skikkelig studio-utstyr slik at vi kan få flotte innebilder. Utstein kloster er generelt ganske mørkt. Mørke vegger som "spiser" lys. Da gjelder det å ha utstyret iorden! Her på vestlandet må vi alltid ha en plan B, i tilfelle dårlig vær. Brudeparene skal ha flotte bilder, uavhengig av været. Vi har ennå endel ledig på lørdager for brudepar, sommeren 2012. Lurt å booke litt tidlig, så en får rette fotograf. Og ikke minst en fotograf som har studio. Det er ikke så rent sjelden det regner her på vestlandet.



Her er lærling Jenny med litt av lampene og teppene!

lørdag 3. mars 2012

ANSATTE

Et firmabilde til nettside og dekorasjon i lokalene.

Motefotografering


Motefotorafering.

Fotografering av designerklær!
Her står vår lille, søte modell i nye designklær, omgitt av røffe betongvegger.
KRAFT DIALOG



Firmaet kraft dialog ville oppdatere nettsiden. Markedsføringsbilder. Vi måtte fotografere noen stilfulle bilder med enkle, rolige motiv.
Her er et av de fine firmabildene med tre ansatte på telefonen.